logo

Rolnictwo, przemysł spożywczy

Technik żywności

Gromadzimy dane na dane stanowisko

Ciągle zbieramy dane od pracowników, aby móc doradzić Tobie i innym, jaką pensję negocjować na rozmowie kwalifikacyjnej lub w obecnej pracy. Wypełnij kwestionariusz i pomóż innym.

Porównaj swoje wynagrodzenie z innymi

Opis stanowiska pracy

  • Przeprowadzanie testów w celu wykrycia właściwości chemicznych i mikrobiologicznych żywności, napojów, dodatków do żywności i konserwantów.
  • Badanie próbek chemicznych i biologicznych pod mikroskopem.
  • Współpraca z inżynierami i technologami żywności.
  • Degustacja żywności i napojów w celu porównania rzeczywistego smaku ze smakiem zadeklarowanym w specyfikacji produktu.
  • Analizowanie, rejestrowanie i podsumowywanie wyników testów.
  • Pomiar objętości i ważenie materiałów opakowaniowych produktów.
  • Czyszczenie i sterylizacja używanych urządzeń laboratoryjnych.
Zakres wynagrodzenia dla powiązanych stanowisk w kategorii Rolnictwo, przemysł spożywczy

Niska wypłata

5 370 PLN

Średnia wypłata

7 355 PLN

Wysoka pensja

11 251 PLN