logo

Turystyka, gastronomia, hotelarstwo

Kierownik gastronomii

Przeciętne miesięczne wynagrodzenie brutto (Polska) wynosi
Na wynagrodzenie pracownika wpływa kilka czynników, przede wszystkim region, w którym pracuje, długość doświadczenia, wielkość firmy i inne.
Porównaj swoje wynagrodzenie z wynagrodzeniem innych osób na tym samym stanowisku i w tym samym regionie za darmo i anonimowo.
80% ludzi zarabia:
6 540 - 18 593 PLN
10% zarabia mniej 6 540 PLN
10% zarabia więcej 18 593 PLN

Wynagrodzenia w badaniu wyrażone są w kwotach brutto.

Na podstawie badania wynagrodzeń Pensjometr, 80% osób na stanowisku Kierownik gastronomii w Polska zarabia od 6 540 PLN do 18 593 PLN miesięcznie brutto.

10% pracowników zarabia mniej niż 6 540 PLN, a 10% osób zarabia więcej niż 18 593 PLN.

Ankieta opiera się na danych od pracowników, oczyszczonych z wartości ekstremalnych i zduplikowanych.

Opis stanowiska pracy

  • Przygotowywanie i nadzorowanie działań związanych z przygotowywaniem żywności.
  • Planowanie menu w konsultacji z szefami kuchni.
  • Rekrutacja i szkolenie stałego i dorywczego personelu.
  • Planowanie zmian i grafików pracowników.
  • Zapewnienie ścisłego przestrzegania przepisów dotyczących zdrowia i bezpieczeństwa.
  • Monitorowanie jakości produktów i świadczonych usług.
  • Prowadzenie dokumentacji finansowej i administracyjnej.
  • Zarządzanie listą płac i monitorowanie poziomu wydatków.
  • Utrzymywanie poziomu zapasów i zamawianie nowych dostaw w razie potrzeby.
  • Interakcja z klientami, jeśli zaangażowany w pracę na froncie.
  • Utrzymywanie kontaktów z dostawcami i klientami.
  • Negocjowanie umów z klientami, ocena ich wymagań i zapewnienie, że są zadowoleni z świadczonej usługi (w przypadku cateringu kontraktowego).

Dla firm - zdobądź zaufanie przy podejmowaniu decyzji o wynagrodzeniach

Uczciwie ustalaj pensje swoich pracowników. Pomoże Ci w tym szczegółowy raport wynagrodzeń. Zawsze będziesz mieć pod ręką odpowiednie dane dotyczące wynagrodzeń.

Najczęstsza ścieżka kariery pracownika

Grafika pokazuje, w jaki sposób pracownicy najczęściej rozwijają swoją karierę zawodową. Kliknij nazwę stanowiska, aby uzyskać szczegółowe informacje na temat danych dotyczących wynagrodzeń.

Pozycja Kierownik gastronomii - Turystyka, gastronomia, hotelarstwo na rynku pracy

Stanowisko pracy znajduje się
w rankingu wynagrodzeń

214 miejsce

Reprezentacja kobiet na stanowisku

n/a

Średni wiek respondenta na stanowisku

n/a

771. miejsce

Recepcjonista

Administracja

Salary group 1

4 666 - 5 761 PLN

215. miejsce

Kierownik produkcji

Zarządzanie

Salary group 2

7 341 - 20 024 PLN

214. miejsce

Kierownik gastronomii

Turystyka, gastronomia, hotelarstwo

Salary group 2

6 540 - 18 593 PLN

213. miejsce

Inżynier projektant

Przemysł motoryzacyjny

Salary group 2

8 059 - 19 253 PLN

1. miejsce

Dyrektor generalny

Kierownictwo wysokiego szczebla

Salary group 3

12 556 - 76 100 PLN

Czy ten przedział wynagrodzenia jest zbyt duży?

Możesz sprawdzić średnią pensję w swoim regionie, wypełniając krótki kwestionariusz

Porównaj swoje wynagrodzenie z innymi

Uzyskaj szczegółowe informacje na temat wynagrodzeń w swoim kraju

Wynagrodzenia pracowników
99,00 EUR*
Dostęp dla 1 użytkownika
Idealny do jednorazowej analizy konkretnego stanowiska pracy.